Buizen - Fittingen

Buizen - Fittingen

Zorgeloos geïnstalleerd

Voor leidingsystemen voor verwarming-, gas- en sanitaire installaties ben je bij Sanivesk aan het goede adres. Ons uitgebreide assortiment aan buizen en fittingen bevat hét geschikte product voor elke toepassing. Zo zijn er cv-knelfittingen voor stalen verwarmingsbuizen, draad-, knel- en soldeerfittingen voor koperen buizen en tyleen voor in de tuin. Ook heeft Sanivesk een groot aanbod aan meerlagen buissystemen voor cv en sanitair. Kies voor een verbinding met knel-, pers- of push- (insteek) fittingen om jouw installatieklus in een handomdraai te klaren! 

BUIZEN EN FITTINGEN BUIZEN EN FITTINGEN BUIZEN EN FITTINGEN BUIZEN EN FITTINGEN BUIZEN EN FITTINGEN BUIZEN EN FITTINGEN BUIZEN EN FITTINGEN

Groot assortiment aan fittingen  

Fittingen worden gebruikt om een leidingsysteem van water of gas aan te leggen. Welk systeem van Sanivesk je ook kiest, je bent altijd gegarandeerd  van een lekvrije verbinding in jouw installatie. 

Sanivesk heeft onder meer de volgende fittingen: 

  • Knelfittingen – een knelfitting bestaat uit een messing koppelstuk met hieraan enkele knelringen en zorgt ervoor dat de leidingen zonder solderen of lassen aan elkaar gekoppeld worden.
     
  • Draadfittingen – een draadfitting heeft als groot voordeel dat er schroefdraad in zit. Hierdoor kunnen buizen die ook schroefdraad hebben makkelijk worden gekoppeld.
     
  • Soldeerfittingen – bij soldeerfittingen is het, in tegenstelling tot knelfittingen, juist wel de bedoeling om de fittingen vast te solderen aan koperen buizen. Zo krijg je een nog stevigere verbinding tussen de buizen. Soldeerfittingen zijn vaak gemaakt van koper of messing.
     
  • Cv-knelfittingen staal – voor een cv-installatie maak je gebruik van stalen fittingen. Dit komt omdat cv-installaties vaak zijn gemaakt van staal in plaats van koper. Wanneer je dan geen stalen fittingen gebruikt, kan er corrosie ontstaan en dus uiteindelijk lekkage.

Koperen buizen 

De roodkoperen buizen van Sanivesk voorzien de klus van een hoog verwerkingsgemak. Met koper is makkelijk te werken en het resultaat is solide en veilig. Tevens werkt koper bacteriedodend wanneer je ze inzet voor waterleidingsystemen. Zo ben je verzekerd van een schone drinkwaterinstallatie. Sanivesk verkoopt een groot aantal roodkoperen buizen in diverse maten en diameters.

Meerlagen leidingsysteem, knel, pers en push

Sanivesk meerlagen is een makkelijk en flexibel systeem en geschikt voor sanitair- en cv-installaties met aluminium-kunststof meerlagenbuizen. Zowel de hoogwaardige aluminium als de kunststof buizen als de fittingen kunnen worden toegepast in drinkwaterinstallaties. Met het aandraaien van de knelkoppeling óf het insteken van de pushfitting ontstaat er eeb waterdichte verbinding, zonder gebruik te maken van duur gereedschap. 

Voor de meer ervaren en semi-professionele klusser zijn er persfittingen beschikbaar. Hiermee maak je razendsnel een vakkundige verbinding, in combinatie met de SaniVesk perstang.

Tyleen

Tyleen is een kunststof dat voornamelijk uit polyethyleen bestaat. Tyleenbuizen zijn flexibel, waterafstotend, isolerend en slagvast. Echter, omdat de buis niet zuurstofdicht is mag je deze niet voor warmwater gebruiken in verband met bacterievorming. Sanivesk heeft een groot assortiment aan buizen en fittingen voor de aanleg van een tyleen leidingsysteem in de tuin.